Radionice

Escape Room

Mozganje, IT tehnologija i kreativnost došli su do izražaja u radionici izrade escape rooma pod vodstvom nastavnice Nade Crevar. Svoje izrađene zadatke prezentirali smo ostalim učenicima naših razreda i svi smo zajedno bili oduševljeni.
Struka je-naša-furka izrada QR kodova

Izrada QR kodova

Izrada QR kodova stvarno je laka. Kodovi sadržavaju zanimljivosti i bazična znanja namirnica koje se nalaze u đakovačkom eko vrtu. Izradili smo ih sami, a učenici OŠ „Tin Ujević“ iz Osijeka uz zanimljivo natjecanje su ih postavili u samome vrtu.

Radionica OS Tin Ujevic

Promocija zanimanja uz OŠ Tin Ujević Osijek

Naše radionice sadnje namirnica te kuhanja i pripremanja jela prošli su i učenici Osnovne škole „Tin Ujević“ iz Osijeka uz nastavnicu Dunju Kasač. Učenici su bili vođeni đakovačkim i osječkim učenicima koji su u ovim radionicama preuzeli ulogu voditelja projekta. Na ovaj smo zanimljiv i poučan način promovirali naša zanimanja učenicima osnovne škole za koje se nadamo da će našu …

Struka je naša Furka OPG Čudesna šuma (1)

Posjet Čudesnoj šumi

Čudesna šuma obiteljsko je poljoprivredno gospodarstvo. Učenici su posjetom Čudesnoj šumi vidjeli i iskusili sve dobrobiti samoodrživog ekoimanja. Kokoške i patke trčkaraju dvorištem, hoteli za kukce, kompostišta na svakom uglu, jezerce, biodinamička poljoprivreda u punom pogonu. Upoznali smo obitelj koja svoju svakodnevicu provodi na sedam hektara prirodnog bogatstva.

Radionica Osijek

Kuhanje i
degustiranje

Učenici Ugostiteljsko – turističke škole iz Osijeka vođeni nastavnikom Ivanom Gašpićem približili su đakovačkim učenicima svoju struku. Ponosno su im objašnjavali procese pripremanja i kuhanja namirnica.

Struka je naša Furka začinsko bilje

Dehidracija začinskog bilja

Začinsko bilje iz Eko vrta Srednje strukovne škole Antuna Horvata dobilo je novo ruho. Dehidracijom bilja dobili smo suhe začine koje smo iskoristili u radionicama kuhanja te stvaranju našega suvenira projekta.

Radionica Dakovo 1

Sadnja i
uzgoj

Radosni možemo reći da smo nakon radionice sadnje i uzgoja namirnica bogatiji za dragocjeno iskustvo. Neki od nas prvi puta su sadili u životu, prvi puta su vidjeli bilje u začinskom eko vrtu. Učenici Srednje strukovne škole Antuna Horvata iz Đakova naučili su nas novim znanjima i približili nam svoju struku.

Struka je naša Furka radionica izrada logotipa

Izrada loga

Izraditi i osmisliti logo nije laka stvar. Prvo su ideje padale na papir. Potom je uslijedila selekcija, pa kombinacija… Kada je odluka pala uz pomoć grafičkih tableta logo s papira prenijeli smo na računalo. Mi smo zadovoljni odabirom. Djeluje veselo, maštovito, neobično baš onako kakvi smo i mi sami.

Scroll to Top
Skip to content