O projektu

Kapa

Projekt Ministarstva turizma i sporta za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam

Projekt „Struka je naša furka!“ projekt je odobren od strane Ministarstva turizma i sporta za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam. Škola partner u projektu „Struka je naša furka!“ je Srednja strukovna škola Antuna Horvata iz Đakova. Realizira se kroz dvije teme za unaprjeđenje turizma. Ostvarili smo iskustveni turizam u lokalnom okruženju te kreirali, upotrebom IT tehnologije, turistički proizvod spreman za ponudu drugim strukovnim školama ali i dostupan i zanimljiv svima, od darovitih učenika, osoba s raznim poteškoćama koje im onemogućavaju posjetu destinaciji do zainteresirane javnosti.

Furamo-struku-kuhari-1
Furamo struku poljoprivreda
Furamo-struku-konobari

Osnovna svrha projekta je podizanje razine svijesti kod učenika o turizmu kao multisektorskom resoru, razvijanje projektnog načina razmišljanja i poduzetničkog duha kod učenika, promicanje strukovnih zanimanja te motiviranje mladih za rad u turizmu. Okosnica projekta je kreiranje turističkog proizvoda koji pruža lokalno iskustvo. Ovaj je turistički proizvod tijekom svog nastanka motivirao darovite učenike na iskazivanje svoje darovitosti kroz radionice escape rooma u fizičkom i digitalnom okruženju te je, koristeći WAI- internetsku pristupačnost osobama s invaliditetom,  dijelom postao i turistički proizvod destinacije za osobe s poteškoćama. Ujedno smo ovim projektom i promovirali strukovna zanimanja učenicima osnovnih škola i široj javnosti.

Uživamo u brojnim radionicama, od izrade QR kodova, osmišljavanja loga projekta, korištenja grafičkih tableta, escape room radionica, dehidriranja začinskog bilja, sadnje i branja namirnica do radionica kuharstva i kreiranja suvenira projekta kao i etikete za suvenir. Posjetili smo i eko imanje OPG Čudesna šuma. Kroz sve faze projekta prošla je i grupa učenika OŠ „Tin Ujević“ Osijek.

Ovim projektom Srednja strukovna škola Antuna Hrvata u Ugostiteljsko – turističkoj školi Osijek pronašla je  sigurnog ‘kupca’ uzgojenih eko namirnica, a Ugostiteljsko – turistička škola Osijek dobila je kvalitetnu i zdravu namirnicu koju koristi u svojim praktikumima kuharstva, slastičarstva i posluživanja. Uživamo, zabavljamo se i učimo jedni od drugih.

Ekipa iza scene

Danijela Molnar voditeljica projekta 3

Danijela Molnar

voditeljica projekta

Iznimno ponosna i zahvalna što sam voditeljica ovako hvale vrijednog i kvalitetnog projekta u kojemu se ostvaruje i razvija suradnja, poduzetnički duh i timski rad.

Nada Crevar

Zanimljivo, poticajno i dragocjeno iskustvo. Pregršt aktivnosti, motivirani i zadovoljni sudionici. Suradnja na više razina. Kvalitetne uspomene.

Nada Crevar 1
Sanja Klanac 1

Sanja Klanac

Škola 21. stoljeća učenicima osigurava radost učenja i učenje u interakciji s drugim ljudima, novim idejama i zanimljivim aktivnostima. U takvoj okolini osoba raste i napreduje. To je razlog što naši učenici uživaju u svim trenutcima učenja ovim projektom.

Krunoslav Biberovic voditelj projekta

Krunoslav Biberović

voditelj projekta

Ugostiteljstvo, turizam i poljoprivreda su grane koje su baza našeg razvoja u budućnosti. Projektom je ostvarena zanimljiva promocija zanimanja, poučna i bliska učenicima.

Ivan Gašpić

Ovim projektom nastojali smo pokazati gastronomski potencijal našeg područja koristeći lokalne namirnice i proizvode. Održali smo niz gastronomskih radionica gdje su učenici uvidjeli važnost korištenja lokalnih namirnica i pripremanja autohtonih jela.

Ivan Gaspic 1
Nikolina Svalina

Nikolina Svalina

Dobar stručnjak je uvijek na cijeni, a mi se furamo na struku, izvrsnost, održivost, lokalne proizvode i timski rad. Pridruži nam se!

Andrej Kristek ravnatelj

Andrej Kristek

ravnatelj, Ugostiteljsko-turistička škola Osijek

Što je teži uspon uz brdo, to je bolji pogled s vrha!” Odličan projekt, odličan tim. Zajedničkim snagama ništa nije nemoguće!

Rado smo se odazvali pozivu sudjelovanja u projektu. Cijelo prijepodne uživali smo u gostoprimstvu osječkih i đakovačkih učenika. Mnogi učenici po prvi puta imali su priliku posaditi biljku, sudjelovati u pripremi i aranžiranju hrane. Po njihovim reakcijama i pozivima roditelja nakon povratka kućama, znam da im je bilo prekrasno, poučno i motivirajuće kod odabira budućeg zanimanja. Radujem se budućoj suradnji.

Dunja Kasac OS Tin Ujevic Osijek

Dunja Kasač

OŠ Tin Ujević Osijek

Podržano od

Ministarstvo turizma logo
Ugo logo
Scroll to Top
Skip to content